SPONSORED BY

perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Jänis voittaa tiikerin

Ajattelen. Siis olen. Tuttu sanonta? Viime vuosi herätti minut kuuntelemaan itseäni. Ottamaan ohjat omiin käsiini ja täten päättämään itse asioista.  EM-kilpailuihin valmistautuminen oli kaiken muuttava tekijä. Koko talven ja kevään olin treenannut ja syönyt pilkuntarkasti niinkuin valmentajani minua neuvoi, ajattelematta, soveltelematta omiani, kyseenalaistamatta mitään. Ihan hyvin meni, keväällä olin suhteellisen hyvässä kunnossa ja itse kevään päätähtäimeen, EM-kisoihin oli aikaa vielä kuutisen viikkoa hioa kuntoa paremmaksi. Kävi kuitenkin niin, että valmentajani ei omien kiireitensä takia ehtinyt tapaamaan minua kasvotusten kertaakaan tuona aikana, katsomaan kuntoani, määräämään aerobisista tai laatimaan viimeistelyjä. Olin omillani ja paineet jotka olin asettanut itselleni eivät olleet pienimmät mahdolliset. En osannut kuunnella kehoani saati tehdä oikeita ratkaisuja, joita tietenkin näin jälkeenpäin on helppo keksiä, joten painoin etennpäin vain yhdellä ainoalla osaamallani keinolla: kovempaa treeniä alhaisilla kaloreilla.

Lopputulos ei ollut hyvä. Olin ylikunnossa, lihakset totaalisesti tukossa, mikään pieninkään hiilihydraattitankkaus ei imeytynyt kunnolla vaan johti nesteiseen lopputulokseen vaikka olisin päälläni seissyt ja saunassa istunut koko viikon. Voitte vain kuvitella kuinka pettynyt olin itseeni ja koko projektiin kun kävi miten kävi. Perfektionistille kuten minulle se oli kuin pahimmasta painajaisesta.

Me today, 12 weeks out.

Mutta se on hyvä että se on nyt koettu. Eihän siihen kokemukseen kuollutkaan (eikä siinä vahingoittunut sivullisia tai viattomia eläimiä). Nyt olen viisaampi, ja kun tuntuu ettei oma viisaus auta, onhan minulla aina Kimmo, Jarmo ja Jerry apunani ja treenauttajina kun siltä tuntuu.

Ja jos tuntuu, että viime vuosi oli sinullakin jostain syystä vaikea pettymysten, vastoinkäymisten tai sydänsurujen vuoksi, voin kertoa että niin oli tarkoitettu. Silloin oli kiinalaisen kalenterin mukaan tiikerin vuosi. Tiesittekö mikä vuosi nyt alkaa? Uskoo ken tahtoo, mutta nyt alkaa minun vuoteni :-).

tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Menossa mukana

Aah, ihanaa lomaviikkoa vietän parhaillaan. Elämä on mahtavaa! Tämä on kyllä totaalista aktiivilomaa, joten kalenteriin joudun kurkkimaan, jotta muistan muistan mennä kaikkiin sovittuihin tapaamisiin.
Viikon sprinttitreenejä en ole vielä vetänyt, satutin nimittäin häntäluuni ja ristiluun seudun melko mojovasti jakkaran hajottua altani:). Joku kertoi minulle jälkeenpäin  sen olevan oikeasti kukkateline, joka ei kestä istumista. Kiitos, nyt huomasin.

Lihastalkoot ovat sujuneet paremmin kuin hyvin. Lunastin myös Kontulan kuntokellariin kausarin, joten nyt pääsen välillä haistelemaan ummehtunutta voimamiestesto- ja teinarihien hajuja aina kun siltä tuntuu. Olen kehitellyt uusia kidutuskeinoja keskivartalolle ja jalkaosastolle, nimennyt ne Erikan Erikoisiksi (hahhaa), hyviä liikesarjoja ja intervalliharjotteita, joita voin paljastella teille joku kerta. Sillä jos ei salilla käydessä koskaan, kertaakaan näytä muiden silmissä ähisevältä urpolta tomaattinaamalta, ei treeni taatusti ole niin tehokasta ja toimivaa. Näin minä sen ajattelen.
Yksi tavoitteistani tälle vuodelle, mitä kehon muokkaukseen tulee, on pienentää jalkaosastoa. Tiedän, kuulostaa ehkä oudolta teidän muiden korvissanne, mutta minä olen yrittänyt  nyt treenata jalkojani pienemmiksi, tiiviimmiksi ja sopusuhtaisemmiksi välttäen massan hankintaa etureisiin. Jalat ja etenkin siis etureidet ovat olleet minulla aina vahva ja erittäin helposti kehittyvä lihasryhmä, joka helposti dominoi kokonaisfysiikkaani. Toki kireystasokin on minulla ollut nykypäivän BF-huipun tavoitteluun liian vajaa, mutta kaikenkaikkiaan alakerran on oltava pienempi ja kireämpi jatkossa. Tavoitteena siis kireät tikut :).




Viikko takaperin Liikuntamyllyssä viettämässä laatuaikaa aitojen ja asicsien kanssa.

tiistaina, tammikuuta 11, 2011

My New Year Resolutions


- I will love and respect my body and my life.

Because no matter what, I've got only one body and one life to live. I'll promise to take good care of myself. Wich takes me to promise nr. 2:

- I will listen to my body and give it some rest when it feels tired. I will not overtrain or push harder just because I'm feeling weak.

- I will try not to be so hard on myself.

  Although I would love to be an ass kicking iron-lifting musclebarbie with an 8% bodyfat 365 days a year, I know it's not possible for me. Uh, this is difficult. But I just have to keep reminding myself, that I'm human, not a machine.

- Stress less!

-Smile more!

- I've got nothing to lose, but all to gain!

:)

perjantaina, tammikuuta 07, 2011

Videota MM-kisoista 2008

Eastlabs.biz -in sivuilta löytyy paljon videokuvaa Espanjan Santa Susannassa käydyistä, vuoden 2008 amatöörien MM-kisoista, jossa kilpailtiin naisten kehonrakennuksen, fitnessin ja bodyfitnessin MM-titteleistä. Tässä videoklippiä jossa olen itsekin mukana, vertailussa oikealla. Näitä katsellessa muistaa taas miksi sitä jaksaa painaa vuodesta toiseen täysillä ja motivoituneena eteenpäin:-).

keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011

Kickstart!

Tämä vuosi on lähtenyt niin räväkästi käyntiin, etten ole ehtinyt edes istahtamaan hetkeksi koneelle päivittämään blogiani. Tässä pari kuvaa kuluneelta viikolta:).



Canelon kanssa olemme tehneet pitkiä työpäiviä tehden tallikäyntejä ja ottaen vastaan hevosasiakkaita klinikalla. Canelo on minun tärkeä avustajani ja maailman paras työpari , hän on herkeämättä mukana mitä ikinä teenkin. Kartturi, juttuseura, kannustaja ja seuralainen.



Olen harrastanut heppaihmisen ulkoilmaelämää hyytävässä lumituiskussa. Täysin vapaaehtoisesti.


Ja hikoillut naama punaisena salilla. Pari kertaa viikossa pitää saada kasvot heleän punakaksi:). Tässä todistusaineistoa, takana on tiistain intervallitreeni, kestoltaan 50 minuuttia. 10 x 200 metrin vetoa täysillä.


Dieettikin puree pikkuhiljaa, lähinnä yläkerrassa ja keskivartalossa on näkyvimmät muutokset. Loppuviikosta aloitan aerobiset jossain muodossa. En ole nimittäin vielä ihan päättänyt lisäänkö kovia juoksutreenejä ja kuinka paljon aamuaerobista kuntopyörän päällä tulen tekemään. Annan ajatusten ja suunnitelmien vielä hieman muhia mielessäni keskittyen työhöni, hoidan vain ensin tämän viikon kovat työpäivät alta pois ja pääsen sitten valmistautumaan viikon päästä alkavaan lomaani. Se on sitten pyhitetty treenille ja bodaamiselle tietty!