SPONSORED BY

tiistaina, toukokuuta 31, 2011

Work in progress!

Working out my legs today.

Sinusta ei koskaan tule valmista. Keho on muutoksen alla aina. Se hakee uutta mallia; hieman lisää kaarta lihakseen, leveyttä tai paksuutta selkään, reisilihaksia pienemmiksi, muotoa figuuriin.
Joskus muutosta on vaikea nähdä itse, mutta katsaus vanhoihin valokuviin on monesti aika hyvä herätys. Tai paluttaja maan pinnalle, toimiihan se niinkin päin. Yritin kovasti löytää 6 vuotta vanhaa kuvaa samaisesta reisiojennusliikkeestä, mutta en sitä vielä etsimälläkään löytänyt. Laitan sen kyllä esille heti kun löydän cd:n. Kadonneet kuvat on otettu 10 kuukautta ennen ensimmäisiä body fitnessin SM-kisojani, loppuvuodesta 2005. Olin tuolloin pari-kolme kiloa painavampi kuin nyt, mutta lihasmassaltani paljon pienempi. Jo sovituskokeilut vanhoihin vaatteisiin kertoo kaiken. En tahdo tässäkään suht siistissä kunnossa mahtua entisiin t-paitoihin, huppareihin tai farkkuihin, jotka ovat aikoinaan sopineet päälleni. Paidan koko 36 on vaihtunut 40:een, kiitos levinneen hartialinjan, enkä todellakaan enään löydä vaatteitani lasten osastoilta :-). Onneksi sentään vyötärö on pysynyt samoissa entisissä mitoissa.
Niin tuosta kehon muokkauksesta. Nythän en hae lisää massaa fysiikkaani, koen enemmänkin treenien kautta viilailevani ja parantavani kokonaisuuttani tasapainoisemmaksi lajiani ajatellen. Olkapäihin nyt saa aina tulla lisää kokoa ja pyöreyttä, myös takareidet ja pakarat ovat tulituslinjalla viikottain, mutta muuten haen tiiviyttä ja ehkäpä jopa sopivaa pienuutta ja siroutta pakettiin. Varsinkin jalkojen osalta olen tavoitellut kapeampaa, mutta eroitellumpaa mallia. Heidi Sorsan upea menestys viime viikonlopun EM-kisoissa mielestäni kiteytti kaiken. Sarja oli kova, ja Top 3 hänen sarjassaan pelasivat kaikki malleillaan ja upeilla linjoillaan ja sillä loistavalla kokonaisuudellaan mitalit kotiin. Kyse bf-kisoissa ei siis ole, eikä ole ollut kovimmasta lihasmassasta tai paksuimmista reisitä tai käsistä, vaan kokonaisuudesta, symmetriasta ja onnistuneesta lajiin sopivasta viimeistelystä. Heidin olisin kyllä sijoittanut jopa kolmanneksi, mutta tämähän on aivan omani, täysin puolueellinen kantani ;-).
Juhannuksena alkaa aamulenkit, aerobiset aamuhartaudet, nyt olen ollut kuntoa ylläpitävällä dieetillä. Tosin kroppa on kiristynyt hieman jo tässäkin vaiheessa, mutta hieman olen kyllä ekstraa tsempannut tulevia kuvauksia ajatellen.



Chilling out at the beach :-).




"Nothing beats the feeling of the fresh sea wind blowing through my hair." -Canelo









perjantaina, toukokuuta 20, 2011

Life's Good!


Yeah, it's finally Friday, the end of, once again, a hard week at work. I've been kinesiotaping horses, giving acupuncture treatments and massage. Plus it have been an excellent week for training too. Hard work at the gym has paid off- now with a sweet whole-body soreness and aching muscles. It's the feeling I totally love, I feel alive and kicking (asses) :-)!

This pic was taken this morning after my morning run, totally depleted, but check out that smile- what wouldn't you do for a nice summer shape? Tomorrow is loading day, lots of carbs are going down, with a little help from our friends Petja and Anna who are coming over for a barbeque at our house.

keskiviikkona, toukokuuta 11, 2011

Mitäs me stressaajat


Aika paljon on ollut puhetta vatsaongelmista ja muista kehon häiriötiloista alan harrastajien keskuudessa. Kaikesta kirjoittelusta voisi kuvitella, että kehoilulajien harrastajat sairastuvat muita useammin tai herkemmin vastaaviin ruoansulatuskanavan selittämättömiin sairauksiin tai kärsivät vaikkapa kilpirauhasongelmista. Voihan tuossa ripaus perääkin olla, mutta oikeasti luulen urheilijoiden vain reagoivan herkemmin kehonsa toiminnan häiriöihin ja huomaavan ongelmat helpommin. Miksi en palaudu enään kunnolla treeneistä? Miksi ruoka ei imeydy? Miksi dieetti ei etene entiseen tapaansa? Miksi minua koko ajan väsyttää ja turvottaa, vaikka syön ja elän terveellisemmin kuin tv:n julkkis-ravintoasiantuntijat saarnaavat?

Ymmärrän kyllä lääkäreitä. Vaikka vastaanotolta lähtiessä lähinnä raivostuttaa heidän jahkailunsa kuiduista ja laktoosi-intoleranssista ja käteen työnnetty parinsadan euron lasku. Heidän kuitenkin kuuluu viedä potilas tiettyjen perustutkimusten kautta aina eteenpäin uusiin tutkimuksiin ja seuraavalle spesialistille. Onhan tuo tietenkin melko turhauttavaa, varsinkin kun sitä  luulee tietävänsä että jotakin on enemmän tai vähemmän pielessä, mutta kyse ei kuitenkaan ole huonoista syömistottumuksista, alkoholin käytöstä ja ainakaan kuitujen puutteesta:-).

Mielenkiintoista on ollut kuitenkin huomata, ettei yksikään länsimaisen lääketieteen lääkäri ole ottanut sanallakaan puheeksi tuota niin salakavalaa stressiä, psyykeen vaikutusta elimistöön tai esimerkiksi siitä johtuvaa suoliston liikahiivaisuutta (ja tätähän ongelmaa ei ole oikeasti erään lääkärini mukaan edes olemassa) tai puhunut muista häiriöistä. No ota nyt kaikesta sitten selvää, ei auta muu kuin itse alkaa kokeilla eri juttuja. Paljon olen saanut hyviä vinkkejä, kiitos muuten meileistä Jerry, Aikku ja muut :-).

Kaikki on hyvällä mallilla nyt, mutta ketoosidieetillä jatketaan silti kohti juhannusta. Siellä minua ja Kimmoa odottaa minulle yllätyksenä hankittu viikon luksusloma Turkissa ja ennen matkaa käyn vielä Wrangen kuvauksissa. Siinä hyvät motivaattorit pysyä sheipissä ja kiristää kuntoa vielä tiukemmaksi. Treenit kulkevat muuten kuin unelma, niistä lupaa kuvia teille vielä tällä viikolla. 

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa kaikille:-)!