SPONSORED BY

torstaina, huhtikuuta 28, 2011

Kevyet ovat askeleet


Going to work on Monday-morning.


Uhhuh, sumuisen utuisan raskas huhtikuu on kohta takana, ja alan olla taas ettenkö sanoisi kuosissa. Meinasin sanoa järjissäin, mutta sepä voisi olla jo liikaa luvattu ;-). Nyt alkaa pikkuhiljaa oloni tuntua taas normaalilta, ilo ja energia, innostus ja se oikea positiivinen draivi ovat palanneet. Koko huhtikuu meni enemmän tai vähemmän sairastellessa, kuumeisen puolikuntoisena räpeltäessä ja tietenkin tsempaten kovasti kohti päämäärääni. Jossain vaiheessa päämäärääni vain muuttui- kun se aikaisempina kuukausina oli ollut kovan lavakunnon tavoittaminen, kääntyikin kaikki päälaelleen, nyt päämääräni olikini tulla terveeksi, kisoista viis. Kova treeni, kovat tavoitteet ja kova saavutettu kunto (paras ever) vain pahensivat, tai eivät ainakaan helpottaneet terveeksi tulemista. Vielä on toki tekemistä, vatsa meni loppumetreillä niin huonoon kuosiin, ettei oikein mikään ruoka tai juoma mene kivuitta alas, saati aina pysykään siellä. Vapun jälkeen menen lisätutkimuksiin, gastroskopiaan, kun kuulin että se on eri hauska ja miellyttävä toimenpide, melkein yhtä hauskaa kuin Lintsillä käynti, joten täytyyhän sekin nyt kokea:-).


Treenit ovat ihme kyllä kaikesta huolimatta sujuneet aivan mielettömän hyvin, kaikesta nauttien ja kehitystä on saatu hyvin ylläpidettyä. Kiitos tästä kuuluu myös QNT:n Metapure Zerocarbille, yksi parhaista proteiinin lähteistä, joka imeytyy myös tällaisella vatsavammaisella sata prosenttisesti.


Aamulenkit ovat jatkuneet, tosin hieman lyhennettyinä versioina ja ulkoilmassa juosten. Kalorimäärät ovat nyt hieman niin sun näin, johtuen juuri kuinka hyvin voin syödä päivän aikana, mutta liikkunevat ketoosipainotteisesti 1000 ja 1900 kcal:in välillä. Maanantaina selviää mikä siellä sisälläni estää rakkaan syömisen harrastamista, sehän kun on tässä lajissani treenin lisäksi yksi tärkeimmistä osa-alueista. Ja elämän suola ;-).





Two winners: Tiina Kasvi, fitness (right) and Heidi Sorsa, body fitness.





Kultsan Fitness Classic oli ja meni viime viikonloppuna, mutta missä Ertsa oli?Kulttuuritalolla olin hyvinkin, mutta pääasiassa pyörin ja hyörin lavan takana erinäisissä luottamustehtävissä. Tiina Kasvi ja Heidi Sorsa olivat valloittavia (kuten aina) lavan takana, ja tauolla innostuimme hieman kuvaamaan. Ihania malleja. Oli myös kiva nähdä rakas pieni Tiina Vaskelainen, joka vuosi sitten jakoi hotellihuoneen kanssani Novi Sadin kisareissulla. Yksi tämän lajin ehdottomasti parhaimpia puolia on tavata ja ystävystyä upeiden ja aitojen fitness-harrastajien kanssa. Meitä yhdistää kova harjoittelu, kova tahto saavuttaa päämäärämme ja rehellisyys. Jalat maassa mutta pää pilvissä, näinhän sen pitää juurikin olla.


Heidille ja Marie Silmärille toivotan kovasti tsemppiä toukokuun lopulla pidettäviin EM-kisoihin, Siperia kutsuu!:-)

8 kommenttia:

  1. Höh, ikävää kun jouduit sairastelemaan niin kovasti :( Toivottavasti masututkimuksessa selviää ongelmien syy. Olisi ollut niin kiva nähdä sut lavalla, mutta ehkä ensvuonna :)

    VastaaPoista
  2. Kävin tosiaan eilen gastrossa, ja voin sanoa että kamalin koskaan tehdyistä tutkimuksista. Ja niitähän on entuudestaan tehty todella vähän.. mutta kuitenkin:-). Koepalojen tulokset tiedetään parin viikon kuluttua. Nyt ketoosi päälle, se nimittäin sopii meikäläiselle kuin voisilmä puuroon. Viimeiset kolme viikkoa olen syönyt hieman vapaammin, mutta kunto on vielä todella hyvä. Juhannukseen asti mennään ketolla, syklittäen hiilaripäiviä 4-5 päivän välein, aina tuonne juhannukseen asti. Tavoitepaino olisi silloin 61 kg:n tietämillä. Se on ensimmäinen pieni välitavoite ennen Turkkiin suuntautuvaa treenileiri-lomaa.
    :)Erika

    VastaaPoista
  3. Moi Erika!

    Mielenkiinnolla olen käynyt jo yli vuoden kurkkimassa, että miten treenisi ja kuntosi edistyy ja olet kyllä mieletön emäntä :D (kuten Anskukin siinä edellä!)! Hattua nostan molemmille ja toivotan kovasti tsemppiä jatkoon!

    Ei ole tuo gastroskopia mikään miellyttävä kokemus ei, mutta kun samaista ruuansulatusputkea aletaan tutkia toisesta päästä samanlaisella letkulla niin meinaa kuolema tulla. Se vasta järkkyä on, fy fan :D! Toivottavasti noista koepaloista selviää jotain, ettei tarvi enempää kärvistellä ja miettiä vaivan syitä. Vatsavaivat on arsesta :)

    VastaaPoista
  4. Auts!;)
    Lääkäri ei paljoa muuten lohduttanut ("Ainahan näitä vatsavaivojen syytä tai aiheuttajaa ei saa selvitettyä, mutta sitten yritämme vain lääkitä oireita", ja "määrään sinulle kuituja"). Vai että oikein kuituja. Tuli mieleen eräs työterveyslääkäri, joka määräsi minulle tanssituntien ottoa. Kävin silloin lekurissa niskakipujen takia, sillä olin aikaisemmalla viikolla kaatunut hevosen kanssa esteellä nurin ja saanut pahan aivotärähdyksen."Sinun täytyy alkaa harrastaa liikuntaa", hän tiesi :). Eli liikuntaa ja (lisää)kuituja.
    :)Erika

    VastaaPoista
  5. Justiinsa juu :D Kyllä välillä on itsekin miettinyt, että mistä arpajaisista osa lääkäreistä on ammattilupansa saanut :) Itsekin olen käynyt läpi kaikki vatsatutkimukset eikä vaivojen syytä koskaan löytynyt. Kokeilun kautta olen onneksi oppinut, mikä minulle sopii ja mikä ei. On myös paljon vaivoja, joita nykylääketiede ja lääkärit eivät tunnusta, esim. vatsan hiivatulehdukseen tehoaa närästyslääke varmaan yhtä hyvin, kuin tanssi niskakipuun ;)

    Kaikkea parasta sinulle Erika jatkoon, voimia ja terveitä päiviä :)!

    VastaaPoista
  6. En tiedä vatsavaivoista sen enempää, mutta erään kerran järkyttävässä krapulassa kun edes vesi ei pysynyt sisällä ja lopulta ylös alkoi tulla jo sappinesteitä, veteen lisätty maitohappokäytetty heratiiviste (molkosan, finnmolke) rauhoitta vatsan täysin ja piti myös veden sisällä ilman ongelmia. Voin siis suositella ainakin kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
  7. Onneksi en sentään kärsi päivittäisestä krapulasta:). Mutta hyvä vinkki krabbiksen hoitoon kenties.
    :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.