SPONSORED BY

torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Laput silmillä



Kuinka olla asettamatta itselleen turhaan liikaa paineita ennen kilpailua? Stressi nimittäin vaikuttaa kaikkeen- kehon toimintaan, mielialaan (epävarmuus), (henkiseen) jaksamiseen ja sitä kautta lopputulokseen. Olisi tietenkin helpompaa tulla ns. puun takaa, mutta senhän teet vain kerran, kun debytoit ensimmäisissä kilpailuissasi.
1. Minä joudun sulkemaan kaikki ulkoiset "häiriötekijät" pois. Niin hauskaa kun on normisti ollut seurata muiden blogeja ja kuulumisia, jätän blogi- ja muun nettimaailman seuraamisen miltei kokonaan.
2. Mielikuvaharjoittelun rooli vain korostuu. Kuvittelen itseni lavalla, kauniina, kunnossa ja voittajana.
3. Treeneissä puristan kaikki irti ja hieman enemmänkin (adrenaliinia! Kunnon aggrea! :-)). Tässä vaiheessa jopa suosin treenikaveria, vaikka monesti muulloin treenaankin ihan mielelläni yksin.
4. Pyrin pitämään viimeisinä viikoina myös työpäiväni sopivan pituisina eli lyhyinä.
5. Keskitän ajatukseni kaikkeen positiiviseen- kuinka paljon olen saanut aikaiseksi kuntoni eteen, yritän nähdä hyviä muutoksia fysiikassani (kiinnittämättä huomiota aina vain epäkohtiin), miten paljon olenkaan odottanut lavalle astumista ja kilpailutilannetta jne.

Ja sitten vain olen :-).


Lämmön positiivisen vaikutuksen huomasin muuten heti palattuani Suomeen. Reidet pasahtivat tiistaina taas nesteisiksi ja rasituksen jälkeinen kalvokireys on tuntunut hyvinkin selkeänä. Kyllä se vain niin on, että lämpimässä ympäristössä lihaksen toiminta on optimaalista- verenkierto ja aineenvaihdunta toimii, lihaskireydet eivät vaivaa ja näistäkin syistä johtuen palautuminen on aivan eri luokkaa kuin kylmässä. Täytyy muuttaa viimeisiksi viikoiksi saunaan asumaan. Ja ultraäänilaitteella pyöritellä iltaisin nuo koivet kuntoon.
Egyptiin pitäisi lähteä oikein porukalla ja värkätä kunnon 2 viikon treenileiri fitness-typyille. Esimerkiksi Sharmin Domina Coral Bay on olosuhteiltaan aivan loistava; on maistuvat body-ruoat, hierojat rannalla ja allasalueilla, loistava kuntosali, poseerauspeilit (tämä on tärkeä elementti:-)), kilsakaupalla rantaa, porrastreeniä ja ennenkaikkea 30-35 asteen lämpimiä auringonpaisteisia päiviä altaan reunalla sen täydellisen rusketuksen saamiseksi. Valmentajan johdolla aamukuudelta ulos vesipullo kourassa vetelemään porrastreenejä ennen aamiaista, sitten viiden aikaan iltapäivällä, kuumuuden hieman hellitettyä salitreenit kera spinning-session. Takuuvarmaa kiristymistä tuloksena :-). Ja Kaisa voisi luennoida entzyymeistä ja paleo-dieeteistä, estrogeeneistä sun muista hormooneista ( höh- ei niistä) ja ruuansulatuksesta jne. Oisko vähän mageeta?! Bootcampin voisi tietysti järjestää lähempänä jossain Kuortaneellakin, mutta sehän ei olisi enään sama asia.

Ja nyt saunaan nukkumaan hetkeksi:-).



6 kommenttia:

  1. Hei Erika,

    viisaita ajatuksia sinulla! Ja treenileiri etelässä olisikin vallan loistava idea ;)

    Nyt nautiskele saavutetuista tuloksista, ihaile itseäsi ja näe miten hurjasti olet tehnyt töitä kaiken eteen! Loistavaa työtä!!

    Hengessä mukana,
    Jonna V.

    VastaaPoista
  2. Erika, tsemppiä vielä loppurutistukseen! Hienosti mennyt. Ja treenileiri etelän lämmössä oli aivan loistava idea :)

    VastaaPoista
  3. Niin, nyt vain etsimään sponsoria tai useampia hanketta varten. Jos minulla olisi rahallista tukea antava sponssi,viettäisin ilman muuta viimeisen kuukauden jossain treeniparatiisissa.
    :-D
    Loppurutistus= kaalin syöntiä ja prodea.

    VastaaPoista
  4. Voimaa loppukiriin! Viimeksi kunto näytti NIIN hyvältä kuin vain voikin odottaa: iso, kaunis ja kireä!

    Viimeiset viikot hyvällä ja positiivisella asenteella niin kaikki menee odotusten mukaan!

    Harri

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä viimemetreille :)
    Kyllä tuollainen "korkeanpaikan" leiri kelpaisi jokaiselle vitness kissalle..

    VastaaPoista
  6. Hei olisin ehdottoman mukana treenileirillä !!! Ihan huippu idea!!! On ollut ilo lukea blogiasi, olet todella positiivinen ja kaunis kilpailija. Valmistaudin itse ekoihin kisoihini, ja tsemppaavia blogeja on kiva lukea!!! Kiitos

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.