SPONSORED BY

sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Lieveilmiöitä


Urheiluhenki? Mitä se on? Positiivinen, kannustava urheiluhenki, missä se on?
Tuntuu että se on välillä kadoksissa jossain. Itseäni on harmittanut hieman muiden kilpailijoiden saama tyly kohtelu ja turhan kärkäs tai aiheeton kritiikki, jota on esiintynyt SM-kisojen jälkeen. Koskakohan me osaisimme täällä Suomessa antaa toisillemme tilaa harrastaa ja kisatakin sellaisina kuin olemme, sellaisessa kunnossa jonka olemme omalla kovalla työllämme saavuttaneet, ilman että joutuisi kohtaamaan loukkaavaa ja mieltä pahoittavaa kritiikkiä lajin muilta harrastajilta tai sitä vain muuten seuraavilta? Olemmehan kuitenkin kaikki aikuisia ihmisiä jotka on kasvatettu kunnioittamaan muita ihmisiä (olemmehan?) ja kaikki harrastamme tätä ihan vain amatööritasolla.
SM-kisojen alla sain lämpiön kahviossa kuunnella korvat punaisina erään kilpailijan avointa tilitystä kilpakumppanistaan ja hänen roikkuvasta perästä, jonka jälkeen hän julisti itsensä jo sarjansa voittajaksi, vaikka kilpailua oli vasta ensimmäinen päivä takana. Olin mennyt sanattomaksi. Myötähäpeän tunne jonka koin oli valtava ja katsoin kuinka rehdin urheilijan esikuva mureni silmieni edessä.

"Ajatuksellani on aina suunta ja voima. Positiivinen ajatus ympäröi maailmansa myönteisesti. Negatiivinen imee puoleensa kielteisyyden voimaa."
( J.H.N.)



Mistä on pienet tytöt tehty?
-Pillereistä, palleroista, vitamiini-purnukoista :-).

Tavattamonan lisäyksen on kokenut entuudestaan hyvin vaatimaton vitamiini-lisäravinne kokoelmani ja moninkertaistunut jo varsinaiseksi purnukka-arsenaaliksi. Kokeilussa ovat nyt Poliquinin luontaistuotteet, joista yritän saada kovasti apua vatsaongelmaani. Se on onneksi jo parempi kuin muutama viikko sitten, ja hyvä näin, sillä ensi viikolla treeniohjelmaani lisätään kovat loikka-, pomppu-, ja pikamatka-treenit. Ne ovat yleisurheilun parissa vaikuttavan valmentaja-gurun Jari Rautapalon käsialaa. Kovaa treenaaminen ei onnistu, jos syöminen ei ole suunniteltua, eivätkä ruoka-aineet imeydy.
Salilla keskityn nyt lisämassan hankintaan olkapäihin, keskivartaloon ja takareisille sekä pakaroille. Treenikertoja tulee tässä vaiheessa olemaan 4 salilla ja yksi radalla. Tuntuu hyvältä haastaa itsensä johonkin uuteen. Olemme pitkään suunnitelleet Kimmon kanssa aloittavamme BJJ:n, mutta tuo valmennusapu Rautapalon suunnalta muutti hieman suunnitelmiani, brassi jujutsu olisi tähän kokonaisuuteen jo hieman liikaa ja söisi salitreenien tehoja. Lisäksi minua arveluttaa hieman lajin korkeat loukkaantumisriskit, joten ehkä kamppailulajit ovat sitten joskus kisauran jälkeistä harrastustoimintaa?

6 kommenttia:

  1. Itse asiassa brassissa on huomattavasti alhaisempi loukkaantumisriski kuin monessa muussa kamppailulajissa. Laji on hyvin tekninen ja vaikka sparrit ovatkin kovia, niin ne eivät "revi" kroppaa hajalle. Tämä mahdollistaa sen, että kovia sparreja pystyy ottamaan hyvin myös peräkkäisinä päivinä. Tää on nyt vähän off the topic, mutta kerroinpa kuitenkin. :)Ei sinänsä etteikö punttitreeneissä ja loikissa ja sprinteissä olisi thdelle ihmiselle tarpeeksi. :) Nimimerkillä; kotona yksi kamppailija

    VastaaPoista
  2. BJJ on mukava laji - kannattaa käydä kokeilemassa! :-)

    VastaaPoista
  3. Hyvä Erika,
    valitettavasti osuit naulan kantaan, suomessa dissataan toisia, muualla kannustetaan ja tsempataan, ero on VALTAVA.

    VastaaPoista
  4. Täyttä asiaa Erika! Tuntuu välillä siltä, että kisaajat keskittyvät enemmän muiden kuntoon kuin siihen omaansa. Muita on helppo kritisoida, mutta täytyy myös kestää se saatu kritiikki. Ja niin, tuonhan voi tehdä niin monella tapaa.
    Mitä kisoja olet ajatellut keväälle? Huomasitko Ruotsissa Alingsåsissa järjestettävän uuden skaban Battele of Skandinavia, joka järjestetään 1.4. Itse jos keväällä lähtisin kisaamaan niin, haluaisin ehdottomasti kisata myös jossakin ulkomaisessa kisassa.

    Loikka treenit tuovat varmasti tulosta. Itselläkin olisi suunnittelilla ne nyt talvella aloittaa, mutta saa nähdä jos jää aikaa.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Niinpä, olen huomannut itsekin! Esimerkiksi Ruotsalaisella Body.se-foorumilla jengi on vapaasti voinut lähetellä kuntokuviaan kesän ja syksyn mittaan Ruotsin mestaruus-aiheiseen treadiin, eikä ketään ole haukuttu/dissattu/nöyryytetty. Päinvastoin, kilpailijat ovat positiivista palautetta ja tsemppi-viestejä. Lisäksi kilpailujen jälkeiset kirjoitukset ovat olleet erittäin asiallisia. On ne ruåtsalaiset vain eri ihmislaji kuin suomalainen bodikansa..

    Anna ja Elina: :D Mutta minä ajattelenkin itseni melko toivottamaksi tapaukseksi- tällainen hieman kömpelö aloittelija, jolla enemmän intoa ja voimaa kuin itse taitoa? Eikö sitä helposti tule alussa sählättyä itseltänsä nilkan/ polven sijoiltaan tai viimeistään kuperkeikkaharjoituksissa onnistu vääntämään ranteensa?

    VastaaPoista
  6. Hei Jutta!
    Huomasin myös tuon Ruotsin ensi kevään kilpailun:). Toivottavasti joku kilpailu tulisi vielä myöhemmässä vaiheessa huhtikuuta tarjolle.. Jos pysyn terveenä ja kun onnistun pitämään itseni terveenä ja mikäli Luoja suo (onnistuneen dieetin ja treenikauden), tähtään ensi kevään EM-kisoihin. Niin ja tietenkin Kultsan kautta. Minulle tuo 1. huhtikuuta on luultavasti liian kaukana päätavoitekilpailuista, en voi ylläpitää kovaa kuntoa niin pitkään. Muuten tulee taas toisinto viime keväästä :-). Mutta suosittelen ehdottomasti kilpailla ulkomailla, se on kivaa!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.