SPONSORED BY

maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Jostainhan se on kaikki aloitettava

Tuore v. 2000 Galaxyn EM-hopeamitalisti minä ja pronssimitalisti Sari Sandberg. Keskellä valkoisissa Protan-tahroja uhmaava huoltajamme Sari.

Tuona kesänä kilpailukärpänen puri minua toden teolla. Olin 24-vuotias ja treenannut noin 7 vuotta, tosin eihän niitä kaikkia vuosia voi hyvällä tahdollakaan sanoa koviksi treenivuosiksi. Vasta kun kilpaileminen tuli mukaan kuvioihin, tuli treenistäkin paljon tuloshakuisempaa. Eli aloin hakemaan aina lihaksikkaampaa vartaloa, joka kestäisi kovassakin vertailussa. Vielä ei tuolloin ollut nettiyhteisöjä vaan omassa rauhassa tai porukassa treenailtiin. Kilpailut olivat tapahtumia, missä saattoi tavata enemmänkin tuttuja ja bodymaailman "julkkiksia". Melko pitkä ja joskus vähän kivinenkin tie on ollut. Eikä vieläkään olla ihan siellä missä pitäisi/haluaisi. Mutta jokainen vuosi on antanut lisää kokemusta selvitä tulevista haasteista ja opettanut miten toimia kehon ja mielenkin kanssa. Ja ehkä kuvistakin huomaa mikä etuus todellakin on, kun urheilijan psyyke kehittyy fysiikan rinnalla.

Kaikille teille, jotka unelmoitte ja tähtäätte omaan makuun sopivasti lihaksikkaasta fysiikasta tai treenaavanne itsenne kisoihin joskus, toivon sydämestäni tsemppiä tuleviin koitoksiin ja tulikasteisiin! Ette välttämättä tarvitse suuria lahjoja lajiin(ei ollut minullakaan, kuten kuvista näitte), mutta kova työ palkitaan varmasti. Uskokaa itseenne ja siihen mitä teette ja unohtakaa nettimaailman arvostelijat ja muut kateuden kangistamat ;-).

Tähän tultiin viime dieetin viime metreillä. Vielä olisi voitu kiristää pari kiloa pois. Mutta kaikki huomioon ottaen olin todella tyytyväinen lopputulokseen.


2007 Fitness Classicissa.

2007 SM-kisojen alla ennen tankkaamisen aloittamista.


Saksassa Galaxyn EM-kisoissa. Tsekatakaa nuo ihanat lonkkakyhmyt :).


Ekat kisat olivat vuonna 2000 jKr. Elettiin aikaa, jolloin kisabiksut ostettiin alusvaatteina Lindexiltä ja päällystettiin (jos päällystettiin) sopivan juhlallisilla kankailla ja koristeltiin nykymakuun hyvin vaatimattomasti. Kisapainoni oli jossain 57-58kg:n tietämillä.


Pari päivää ennen MM-kisoihin lähtöä, paino 60,4kg.
Alla oleva kuva on muistaakseni otettu joskus samoihin aikoihin.


Ja tämä kuva on otettu tänään, päivä syömäpäivän jälkeen. Melkoisen tuhti emäntä,
paukahti mukavasti muutama nestekilo lisää! Tosin haluan kyllä mainita, että vyötärömakkarat ovat melkopaljon sulaneet, vaikkei kuvasta ihan heti niin päättelisikään :-).

6 kommenttia:

  1. Kiitos Erika tästä kannustavasta postista. Näytin iteki ekoissa kisoissa samalta kuin sinä alussa. Matka on pitkä, mutta toivoa on:) Mahtavaa työtä oot tehny. Toivottelen tsemppiä dieettiin ja kisamenestystä!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Erika, hyvältä näyttää! Keväällä päästään sit samalle lavalle vuosien jälkeen :)

    Tsemppiä dieettiin ja treeniin!

    Jutta G.

    VastaaPoista
  3. Hei Sinikka!
    Hienoa, että voin kannustaa sinua eteenpäin:-).. Matka on juu pitkä, mutta teet tätä itsellesi, sekin ajatus kannustaa jatkamaan.

    Juuttaa!! Tulossa on siis Titaanien Taisto keväällä, tai vähintäänkin Mummojen Mittelö!
    :-)

    VastaaPoista
  4. Joko se sinäkin olet rupsu-sarjalaisten iässä! Eiköhän näytetä nuoremmille, että mummot rulettaa! Meinasitko osallistua sekä pitkiin että mastersiin?

    Mun meili on jutta@sunnys.fi ja blogi löytyy gojuttago.com

    Ollaanpa kuulolla ja ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  5. Enpä ole vielä päättänyt, osallistunko molempiin sarjoihin. Täytän elokuussa 35, eli jos oikein säännöt muistan, niin ehkäpä voisinkin. No jos saan rollaattorini huollettua, voisinkin vaikkapa könytä sinne kauan eläneiden -sarjaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.