SPONSORED BY

torstaina, joulukuuta 03, 2009

Neonvärinen muumio

Vitsit moon muodikas!

Kinesioteippauskurssi on nyt käyty, ja täytyy sanoa että oli todellakin hyvä ja antoisa kurssi! Tätä tekniikkaa on käytetty hevosilla Saksassa ja saatu erittäin hyviä hoitotuloksia, joten nyt vaan kuntouttamaan, ja vahvistamaan omat nivel- ja lihasvaivaivaiset hevosasiakkaani, ensimmäisenä Suomessa!
Itse olen kulkenut teipit selässä ja lavoissa ja vähän joka paikassa mikä on vaivannut ja huomannut kuinka ongelmat ovat heti helpottaneet, jopa kadonneet. Alaselän lihasjumin päällä ollut paincross-teippaus poisti alaselän jäykkyyden ja lihassäryn, jonka ansiosta pystyn taas istumaan ja taivuttamaan sekä kiertämään kylkiäni ilman jäykkyyden ja kivun tunnetta. Myöskään sormeni eivät ole puutuneet yön aikana, mikä on uutta, kiitos lapa-olkapää teippauksen. Palautuminen treenistä nopeutuu, sillä teippauksella voi nostaa hieman kudoksia (kuten ihoa, lihaskalvoa, ligamentteja), jolloin syntyy lisää tilaa ja kipeä kalvokireys ei vaivaa. Myös hieronnasta johtuva pieni "tenniskyynärpään" alku vasemmassa käsivarressa poistui pidettyäni teippausta 3 päivää. Teippaus pysyy hieman paikasta riippuen 1-2 viikkoa. Suosittelen lämpimästi kokeiltavaksi kaikille meille pikkuvaivaisille! Ihkuna lisänä teipit ovat ainakin huomiota herättävissä väreissä kuten pinkki ja turkoosi. Gooteille mustaa.

Hyviä treenejä on saatu myös tehtyä. Salikin vaihtui lähempänä kotia olevaan Kontulan kuntokellariin ja ruuhka-aikoina olen saanut soveltaa treeniohjelmaani aina vapaana olevan laitteen mukaan. On siis tullut tehtyä hieman uusilla liikkeillä ja eri järjestyksellä totutusta, ja tämä onkin tehostanut harjoituksen rasittavuutta. Mahtavaa!
Eilen treenasin selän ja aloitin raskaasta massaliikkeestä kulmasoudusta.

Lämmittely: 20kg:n tangolla sjmv, mavea ja kulmasoutuliikettä pumppaillen ja välillä venyttäen kevyesti.

1. liikesarja, kovin liike alkuun: kulmasoutu 4 x 8-10, 80kg
2 viimeistä sarjaa superina jatkaen suoraan maastavetoon, toistot mavessa 10-12.

2. liike, venytetään latseja kunnolla: Ylätalja eteen leveällä otteella 3 x 12-15 , 50-60 kg.

3. liike, herätetään ne takaolkapäät: vipunostot sivuille. Istun penkin päässä ja teen ylävartalon kulmaa vaihdellen superina 3-vaiheisen sarjan 3 kertaa:
ylävartalo melkein samassa kulmassa lattian kanssa maksimi määrä (puhtaita) toistoja,
ylävartalo 45 asteen kulmassa maksimi
ja istuen selkä suorassa maksimi, eli loput mehut irti olkapäistä.
Tässä voin lisätä poltetta tekemällä viimeisen sarjan rest & pausena, eli pysäytän liikkeen pariksi sekunniksi loppupuristus vaiheessa.

4. liike viimeistelee yläselän: soutu alataljassa kapealla otteella 3 x 10-12 65 kg.
Viimeinen sarja tiputuksena, jotta tuntuma säilyy selässä loppuun asti, eikä siirry kramppaaviin forkkuihin.

Siinä se, kaikessa lyhykäisyydessään. Mutta kun sarjat tekee hyvällä tempolla ilman turhia välitarinoita ja ilman muiden treenaajien tekemisten tai ylös kainaloihin vedettyjen verkkarihousujen tuijotteluja selkäjumppa on todella tehokas.

Huomenna jatkan noista ruokajutuista. Ja laitan teille vähän myytäviä kisa-asuja esille!
Ha det så bra!

4 kommenttia:

  1. Teetkö tuossa sivuvipari hässäkässä kaikki "sarjat " peräjälkeen samalla painolla vai pienennätkö välissä?

    VastaaPoista
  2. Samoilla painoilla non stoppina. Mitään kammosuuria painoja ei tarvitsekaan etsiä, sillä pienemmilläkin painoilla saa restpause-tyylillä mielettömän poltteen olkapäihin :-).

    VastaaPoista
  3. Missä kävit teippauskurssin?
    Paljon maksoi?
    Onko joku muu saanu allergisia reaktioita niistä teipeistä niinkuin mä :D
    Meillä töissä yks brankkari osas "taiteilla" noilla, mut mun oli pakko ottaa pois kun alko jalka niin paljon punottamaan :(
    Joku tiesi, että jos kokeilis eriväristä teippiä niin auttais...
    Kyllä toi teippaustekniikka vaan toimii, harmi vaan ku ei voi hirveen kauaa pitää :/

    VastaaPoista
  4. OMT-Keskuksen tiloissa Helsingissä.(Piti sillä viikolla lentää Milanoon Kimmon kanssa shoppailemaan, mutta päädyinkin Itäkeskuksen Tallinnanaukiolle..auts) Kurssin vetäjänä fyssari-PT Iivo Wegelius, ruotsinsuomalainen joka teippailee mm. ruotsalaisia salibandy- ja fudisurheilijoita, golffareita jne. Kurssi käytiin suomeksi.
    Maksoi 300e, ja oli parhaat 300e ever, jotka olen koulutuksiin "tuhlannut".
    Oletko varma, että olet saanut allergisen reaktion kinesioteipistä (valmistaja Nitto Denko) ,vai oliko se kenties tavan venymätöntä urheiluteippiä, mitä sinulle laitettiin, ja ärsyke oli vain liian suuri? Uskon kyllä, että yliherkkyyksiäkin liimapinnalle löytyy, mutta on kyllä yleisesti erittäin hyvin siedetty.
    Väreillä ei ole ominaisuuksiltaan mitään eroavaisuuksia, väriskaala perustuu, jaappanilainen keksintö kun on, vain japanilaisten harjoittamaan väriterapiaan (esim. kun halutaan voimaa, käytetään mustaa, sinistä kun "kuljetamme pois", esim lymfa-teippauksissa jne). Tänään teippailin hieman hevosia,yhden jännevamman ja pari selkää ja gluteusta ja ystäväni kesällä leikatun akillesjänteen. Ja pinkillä tietty:-).

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.